Het rooien van bomen levert kunst voor speelplaats.

In de straat bij het rijtje huizen waar wij aan het eind wonen waren in de jaren zeventig in de voortuinen rode kastanjebomen geplaatst.

bomen in een straat

bomen in een straat

Veel bewoners vonden dat deze bomen veel overlast bezorgden en bovendien de huizen soberder maakten.

Kortom ineens moesten de bomen gerooid worden.

Eigenlijk vonden wij het erg jammer, temeer daar de bomen zo eindigden als haardhout.

Vrienden van ons uit Arnhem hadden zowel als deelnemers bij International Landart Maastricht als bij kunst in de wijk in Arnhem van blokken en takken objecten gemaakt. Kunst die de fantasie van de toeschouwer gelijk stimuleert en dus ook erg geschikt is om bij (basis-)scholen te plaatsen.

En zo groeide een idee. We hebben contact gezocht met Sjoerd en Emmy uit Arnhem, die gelijk enthousiast waren. Toen werd het spannender, maar het lukte. Zowel de eigenaar van de bomen ( de woningstichting uit Dinxperlo) als de firma die een en ander zou gaan rooien waren voor ons idee te vinden en kon hout voor kunstwerken  apart gehouden worden.

Via bestaande contacten lukte het samen met een basisschool in Dinxperlo een kunstproject van de grond te krijgen. Met de leerlingen van deze school gaan we samen met Sjoerd en Emmy dit voorjaar kunstobjecten op hun speelplein maken.

En zo zullen deze bomen een tweede leven. De leerlingen en het team van de school blij, wij als beeldende kunstenaars blij en in Dinxperlo een bijdrage aan de leefbaarheid, kortom een win-win situatie voor iedereen.

hout voor kunst

hout voor kunst

DSC09890

wordt vervolg

Paul Hoftijzer 5 maart 2014

 

Nadere informatie over

Sjoerd Schwibettus        op  www.walkingfaces.nl

Emmy Chau                   op  www.emmychau.nl

Neeltje & Paul Hoftijzer   op www.paul-neeltje.nl

De Wegwijzer Dinxperlo op www.wegwijzerdinxperlo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *